Verbondenheid, dat staat bij Niels zijn hardloop herinneringen centraal.

‘’Het sociale aspect rondom hardlopen trekt mij enorm. Als individuele sporter heb ik me nooit echt ‘solo’ gevoeld. Ik ben van mening dat iedereen een doel nodig heeft tijdens het trainen. Dat kan van alles zijn. Afvallen, jezelf fitter voelen, voor de eerste keer een halve marathon lopen, een weddenschap met je buurman of een marathon onder de vier uur lopen. Zodra je een doel hebt, train je doelgericht en heb je een focuspunt. Het doel bereiken is een fantastisch gevoel, de weg ernaar toe net zo mooi.’’ 

Als vervend hardloper heeft Niels al mooie momenten beleefd. Zo finishte hij zijn laatste marathon ruim onder de drie uur en heeft die bijzonder mooie hardlooptrips naar o.a Ethiopië gemaakt. Motivatie is niet het goede woord, wat Niels betreft is het een lifestyle wat er gecreëerd wordt. De ene heeft iets meer prikkels nodig dan de ander. De kunst is om als hardloper op de juiste momenten geprikkeld te worden. 

Niels geeft al ruim zeven jaar hardlooptrainingen. Hij is actief op verschillende fronten als hardlooptrainer. Vanuit zijn werkgever Run2Day verzorgt Niels al aantal jaren de trainingstrajecten naar o.a de Zevenheuvelenloop. Óók geeft die wekelijks door de binnenstad van Nijmegen intervaltrainingen aan hardlopers van alle niveaus. Daarnaast is hij Running Therapeut i.o en gaat Niels bij Stryve aan de slag als hardlooptrainer/ coach.